Menu
Shop
More
Category
Brand
Verkoopprijslijst
nl

FAQ

Meest gestelde vragen over spuitkurk.

Wij adviseren om de verf eerst te verwijderen voordat u met spuitkurk gaat werken op de ondergrond.

Spuitkurk van Liquid-Kurk kan worden overschilderd. Wij hebben hiervoor testen gedaan in samenwerking met fabrikant. Indien gewenst kan u werken met een andere kleur van gespoten kurk. Contacteer uw erkende Liquid-Kurk installateur voor meer advies.

We bieden een standaardgamma van 29 kleuren. Uiteraard is het mogelijk om elke gewenste kleur op maat te maken volgens RAL kleursysteem. Voor bijkomende informatie mag u zich wenden tot een erkende Liquid-Kurk installateur.

Spuitkurk vereist geen speciaal onderhoud, het is waterafstotend waardoor er geen vocht op de oppervlakte achterblijft. Gespoten kurk kan gereinigd worden met een hogedrukreiniger met weinig druk of met een zacht detergent. Bekijk hiervan een videovoorbeeld op ons YouTube Kanaal. Mocht uw spuitkurk beschadigd zijn neem contact op met erkend Liquid-Kurk installateur voor nodige herstellingswerken.

Afhankelijk van de gemeente en van het type werken kan spuitkurk vallen onder renovatie-verfraaiingspremie. U kan hiervoor best contact opnemen met uw gemeente.

Spuitkurk is een afwerkingsproduct met bijkomende isolerende eigenschappen. De warmtegeleidingscoëfficiënt van de kurk is het element dat belangrijk is om rekening te houden met de isolatievergelijking. Spuitkurk werkt warmte regulerend en zorgt voor bescherming van de ondergrond. Om een volwaardige isolatie te bekomen dient men gespoten kurk echter te gebruiken in combinatie met isolatiematerialen die specifiek voor deze doeleinden werden ontworpen. Een combinatie met kurkpasta van Suberlev is mogelijk. Een voorbeeld van thermische geleidbaarheid kan u vinden op onze YouTube Kanaal.

U kan kiezen voor standaard bezettingswerken met afgestemde materialen of een bezetting met kurkpasta van Suberlev, afgewerkt met spuitkurk. Door de egalisatie verdwijnt de structuur van de ondergrond waardoor deze mooi vlak wordt.

De prijs is sterk afhankelijk van het project. U kan vrijblijvend een offerte aanvragen bij uw Liquid-Kurk installateur.

Om de kwaliteit te garanderen wordt spuitkurk enkel verdeeld aan erkende Liquid-Kurk installateurs. Zij hebben bij onze firma een opleiding genoten en weten hoe spuitkurk correct wordt geplaatst. U kan voor het aanbrengen van Liquid-Kurk steeds beroep doen op deze professionele medewerkers.

Spuitkurk dient toegepast te worden op een stevige, gezonde en propere ondergrond. Het heeft een hoge hechtingskracht en kan rechtstreeks worden gespoten op alle ondergronden zoals beton, pleisterwerk, stenen, pannen, tegels, vezelcement, metaal, hout, leien, enzovoorts. Dit natuurlijk allemaal mits de nodige voorbereidingswerken. Wilt u weten of uw ondergrond geschikt is voor Liquid-Kurk? Contacteer dan een officiële Liquid-Kurk installateur.

Spuitkurk zal bijdragen bij de akoestische isolatie van een ruimte. Het geluid zal dus gedempt worden door de spuitkurk. Voor nog betere resultaten kan gespoten kurk worden gecombineerd met kurkpasta van Suberlev om de resonantie extra te verminderen.

U kan kiezen uit 5 soorten korreldiktes en types. Afhankelijk van uw vraag kunnen wij u de juiste oplossing bieden. Voor meer informatie omtrent welke korreldikte bij uw project past kan u zich wenden bij een officiële Liquid-Lurk installateur.

Kurk is een ademend product, in toepassing met een waterdichtingssysteem van Suberlev kunnen wij 100% waterdichtheid garanderen. Contacteer een erkende Liquid-Kurk installateur en omschrijf uw toepassingsgebied voor meer informatie hierover.

Garantie is voor de klant uiteraard belangrijk. Wij geven de wettelijk bepaalde fabrieksgarantie van 10 jaar op ons product. Voor meer vragen omtrent de garantie aangaande uw project kan u zich wenden bij een officiële Liquid-Kurk installateur.